Sunday, October 31, 2010

sape nk mintak sy buatkan header..meh3!! :)

salam..
..entry kali ni nk menunjukkan betapa saya baik ati nk watkan header utk sesape jek..tp sy x pndai sgt2..simple2 jek ok la.. kne byr RM 10...tp kalo korg nk bg pengeras ikot ikhlas ati pon boleh..hahaha...mcm tok bomoh la weehhh..!! :)

ni antara header cik mas wat...ok x???
















cik mas tau ade lagi ramai pandai2..siap wat duit lagi ble wat header blog org...tp cik mas ikhlas jek...
>>> BAYAR RM10<<<>

syarat2 nye :

CARA BAYAR : CASH @ BANK IN VIA MAYBNK OR BSN

1) korg kne bagi semua gambar yg d watkan header ok...kat email cik mas..permysuri_hati@yahoo.com
2) bgtau tema...*nk pelangi, umah ke, kolej ke, fmly or pape jek* -gmbr bg tau!!
3) bile dh sipa korg kne redha jek header ape yg cik mas dh wat kan..hehee...tp cik mas yg terbaik ok...!! kalo x cntik terpulang la dlete ke hape..cik mas x kisah..nk suh cik mas edit lagi pon buley....
4) nk pasang header 2 nnti bgtau *kepada yg x reti larh!*

ok...2 jek entry ptg ni..tata.....see u again!!
19 anak murid kena cubit Links to this post

Saturday, October 30, 2010

sape nk beli inner & shawl cantek g kat blogshop ni ok!! :)

ok....entry ni refer kepada soklan di mana ade mmber blogger sekaligus merangkap classmate mas...cik BOOLAT HEART..ade bertanya kan soklan cepumas ini... so tgk soklannye ok..!!





ok...mas nk menjawab persoalan nie... inner yg mas beli tu beli dr blog shop AYUNAR<< KLIK SINI!..
before ni mas penah masuk contest AYUNAR HIJAB STYLE CHALANGE! mas x menang pon, just dpt saguhati jek..pas 2 mas dpt hadiah inner... best :)




ni pic yg mas pertaruhkan mase contest 2...simple jek kan.. hehe...


kat blog shop AYUNAR tu korg leh pilih nk kaler ape ikot kesukaan hati korg...pas 2 korg leh blaja gak tutorial cm ne nk pakai inner 2..semua ade kat blog 2 ok!! selamat mencube :)


ni antara pic mas yg mas pakai inner ayunar ok.. hehe...byk lagik..tp dh x jumpe dh gambonye k.. hehe..






ok..tata korg...hehe...sentiasa la confident bile bergaya..kalo muke x cun pon x pe..asal bergaya..hahaha...*pdhl muke tuan belog byk jerawat!* hehe






2 anak murid kena cubit Links to this post

dah xde kije lain..!!

salam...entry x berkisarkan ape2 juz nk share skit jek..kalo korg rase mcm xsuke leh jek klik button X yg ade kat hujung sblh knn skrin lptp korg ok! *ayat bajet perkasa* huhu....

ari smlm n ari ni mas kuar ngn en BF...ni juz gambar2 yg sempat di ambil..huhu...sory la muke pon x cun mane, dress up pon ala biase2 jek, x make up pon mcm ala2 artis *sbb muke ade jerawat!*..sy x mcm org lain, sy mengaku..sbb duit yg dpt buat simpan tok stdy..bukan nk melaram..huhu.... ok ke x d mata korg..ade aku kesah?? hehe....saje gurau2..maaf la bakal cikgu tercakap ala x kesopanan & x kesusilaan gitu... korg tgk jek gmbr2 yg ade k..mls nk taip pnjg2 sbb sakit bahu belah kanan...*dr kecik sakit bahu ni, x tau la nape n x jmpe ape sebabnya*

ni pic mase sblm kuar dating smlm..muke tgh suci lagi..balik 2 kuyup..habis shawl n inner yg cntik 2 dh kemana..muke pon comot..hehe....hujan lebat giler..dating nek moto, asing2 plak 2...sian kan?? pape pon kenyang sbb dpt mkn chicken chop






ni pic dating ari ni.. kuar g KB MALL... sblm 2 lepak depan umah en BF sbb REFLEKSI yg kne anta 2 ble print jadi tunggang langgang..so kne edit balik..suh my BF print kan jap.. *printer 2 kepunyaan sy*




pic atas ni nampak sedih...begitu tekun tp dlm keadaan tension ngedit REFLEKSI..*nampak ketidakkemasan shawl hitam 2..x prasan sebenornye..lg 1 muke byk parut jerawat..!!sedih*




ni gambar kat PC DEPOT...saje tgk ape2 yg bleh d beli...*tp xbeli pon* hehe..




k..ni purse sy..baru pegi beli kat pasar mlm...harga RM15...nk beli purse mhl2 xde duit...juz beli yg murah2 jek...ok x..yg penting kaler PINK!! en BF yg pilih ok..hehe..







lgi 1 nk bgtau..mase mas jalan2 kat KB MALL..mas g kedai jam yg mas slalu singgah ngn my BF..sbb mas suke sgt2 kat 1 jam nie...tp bile g alangkah hampa nye..jam 2 dh x de....ade org beli dh...sedih.....waaa......*patutla sy x dpt beli..sbb sy x mampu..jam swatch 2 mhl sgt!*


k la..tuh jek nk story...pape pon thnks sudi jenguk belog comot mas ni...tata.. doakan mas x sakit bahu lagik ye...:)
3 anak murid kena cubit Links to this post

Friday, October 29, 2010

tutorial kotak pink BLACKQUOTE!

ok...entry ini refer pd cik nusha n pic di bwk k..tgk btol2... :)



ikot step ini betul2 ok! heheh...

1. dashboard ===> layout ==> Edit HTML ==>klik Expand Widget Templates

2. then ctrol + F , cari word kat bawah ni...*carik kat dlm template korg k*

.post blockquote {
margin:1em 20px;
}


3. dh jumpe korg delete yg tu...lps 2 korg copy dan pastekan semua code kat bwh nie...

.post blockquote {
background: #FF3399;
-moz-border-radius-topleft: 10px;
-moz-border-radius-bottomright: 10px;
padding: 6px;
Border: 2px solid #000000;
margin:1em 20px;
}


4. dh selsai kan, kita blaja cm ne nk edit color palk. edit color ikot kesukaan hati korg..mksud aku color utk kotak korg k..

.post blockquote {

background: #FF3399; ( bold : ini background belakang warna striking pink)
boleh ubah dekat sini

-moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; (aku x suke ubah.biar je cm ni pon ok! )

padding: 6px; ni pon biar jek..jgn ubah pape!

Border: 1px solid #000000; ( ini border color hitam. kalau nak tukar line dia tebal, tambah lagi 1 kepada 5 atau 10px.

solid adalah garisan lurus. contoh ___________
dotted adalah garisan titik² contoh .........................
dashed adalah garisan putus² contoh _ _ _ _ _ _ _

margin:1em 20px; (yg ni jgn gatal2 nk tukar, biar jek!)
}


5. korg dah siap semua..leh la SAVE...

SAVE


6. pa2 cube wat entry baru....lps 2 korg highlight kan semua yg korg nk masukkan dlm kotak 2 & klik tanda baca yg blockqoute

"


7. x paham tny ok????


aku pon x reti sgt nk ajar org..sbb aku pon blaja dr org lain..ape2 kekurangan maaf dipinta...sory atas kekurangan ye.....jmpe lg entry akan dtg!! adiyos!


p/s : harap entry ni dapat memabantu nusha nuyui...TQ kepada LiyanaLunia..
16 anak murid kena cubit Links to this post

Thursday, October 28, 2010

http://www.emocutez.commoning semua!! moning kpda blogger2 lain & readers blog aku...*ceh mcm femes weh..*
pagi yg indah...hujan renyai2...tangan aku plak dah lenguh menaip refleksi Bina Insan Guru.....aduhai.....tp x siap2 gak..dh la x mandi lagik...gsk gg pon belom *ops! terlebeh sudah..hahah*

sape nk tolong aku wat refleksi ni..aduhai..idea pon dah x de...sbb byk sgt dlm kepala..*bukan byk idea, tp byk berangan*...wakaka...

ok2 juz srtet 2 da point, stdy2 punya stdy *blogwalking* aku dh berjaya wat entry post blockquote...hahahaha..byk dh benda yg aku blaja cuti ni..walaupon exam dh nk dekat..tp masih boleh menghabiskan masa d depan lptp smbil blogwlking...*mmg dh hobi* ...aku byk dpt blaja psl tutorial...dpt edi2 gambar, wat header...bace isu2 semasa..hehehe....best sgt2 berbloging niyh..hehehe.... :) ok la..xde pe nk ckp lagik just nk cite skit2 jek psl rutin pagi aku....

jap lagi aku pi mandi n gsk gg k...semua jangan risau...hahahah!!
http://www.emocutez.com
4 anak murid kena cubit Links to this post

guru cemerlang dalam perspektif islam


assalamualaikum...

Penulisan kali ini lebih berakademik... 2 hari lepas mas menghadirkan diri di SEMINAR BINA INSAN GURU FASA 6... anjuran Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) Pendidikan Khas Semester 6...tempat seminar adalah di Sek Keb Padang Kala, Melor, Kelantan...


TAJUK : GURU CEMERLANG DALAM PERSPEKTIF ISLAM

PENCERAMAH :USTAZAH NIK SALWANI BT NIK AB RAHMAN
(PEN PENGARAH -UNIT BAHASA ARAB- JPN KELANTAN)



CIRI-CIRI PENTING UNTUK JADI GURU CEMERLANG


1) perlu memantapkan diri dengan ilmu..


sebagai seorang guru...seharusnya dalam minda dan hati perlu disematkan perasaan dan semangat dimana perlu selalu menimba ilmu pengetahuan..ilmu itu tidak kira dari segi ilmu duniawi malah ilmu ukhrawi juga perlu ditekan kan...setiap guru perlu berpegang pada prinsip 'up to date' dan sentiasa memperlengkapkan diri dengan segala perkara dan isu semasa yang berlaku di sekelilingnya....

2) mempunyai nilai integriti yang tinggi..


integriti bermaksud nilai-nilai murni yang harus diterap dan disuburkan dlm diri seorang agar guru menjadi role model yang sempurna di mata dan hati murid disekolah....contohnya, bereketrampilan, sabar, bertanggungjawab, amanah, mesra, ceria dan sebagainya...


3) berfikiran positif..

sentiasa berfikiran positif apabila menghadapi sebarang cabaran mendatang kerana pasti ada kebaikan...redha dengan setiap ketentuan ALLAH dimana setiap ketentuan Nya pasti ada hikmah di sebaliknya...berpeganglah pada kata-kata dibawah :

" kecemerlangan dicipta oleh manusia biasa yang berkerja secara luar biasa "

4) kuat semangat..


sabar dan tabah dalam menghadapi setiap masalah dan kekangan di sekolah mahupun di rumah...

5) daya kreativiti dan inovasi yang tinggi...

sentiasa kreatif dan inovatif dalam menghasilkan BAHAN BANTU MENGAJAR...ciptakan suasana pengajaran dan pembelajaran yang kondusif, ceria, dan katif...pelbagaikan teknik, kaedah dan pendekatan p&p....


6) perwatakan yang hebat..

-berkepimpinan
-berpengalaman
-tegas
-amanah
-sabar
-fleksibel
-berketrampilan dan berpesonaliti menarik


7) kenali murid sepenuhnya...


guru yang cemerlang sentiasa cuba untuk mengenali dan memahami muridnya..setiap masalah akan cuba diselesaikan dengan bersungguh-sungguh..guru cemerlang juga sentiasa menjaga hubungan baik dengan ibu bapa, masyarakat, warga sekolah dan org di sekelilingnya.

8) aktif dan sihat..


guru yang cemerlang sentiasa menjaga kesihatan dan aktif bersukan kerana riadhah itu sunnah RASULULLAH....beliau juga aktif dalam segala aspek...


9) bertaqwa pada ALLAH setiap masa..


guru yg cemerlang dari perspektif islam adalah guru yang menyerahkan diri sepenuhnya kepada ALLAH swt....doa, redha dan tawakal....sentiasa melakukan kebaikan dan berusaha mendidik murid bkn sahaja dari segi akademik sahaja malah sentiasa menuturkan zikir2 dan perkataan2 yang baik d bibirnya....


**********************************************


alhamdulillah...selesai sahaja seminar yang mas hadiri ni...rasa lebih bersemangat..banyak lagi yg perlu mas lengkapkan diri dalam diri....bersyukur pada Allah kerana masih lagi diberi umur yg panjang dan masih boleh menghadirkan diri dalam majlis ilmu seperti ini...harap setiap nota yg telah mas catatkan di atas dapat membantu rakan-rakan lain....insyaAllah...doakan kejayaan bersama.... :)


Categories , 0 anak murid kena cubit Links to this post

Wednesday, October 27, 2010

akhirnya!! :)

muahahaha.....akhirnye aku berjaya gak wat header blog sendirik walaupon mcm kejung jek gambar 2....maklumla baru blaja kan..hehe...ape2 pon aku nk kreditkan entry n header comot aku kpd WAN HAZEL...hehe..bliau mmg byk tlg bg suport kat aku..n aku blaja wat header dr blog beliau..hehhee..mekaceh..toceyy....lagik satu..aku cume pelik nape header blog aku x leh jd tranparent..pdhal aku dh ikot step dlm blog wan..ish2....cm ne ek..???

kwn2 yg tgk leh la komen header comot aku nih..hehehe...






itu saje...korg tlg komen k.. :)
8 anak murid kena cubit Links to this post

Friday, October 22, 2010

berita lame d barukan...

ok...entry kali ni x de pe nk d kongsi..just bgtau sedikit perkara d mana utk bbrpa kali entry yg lps mas ade stry about mas ade wat Program Khidmat siswa kat Pusat Dalam Komuniti (PDK) peringat. melor, klantan...ok..ni adalah keratan akhbar psl kitorg...hehehe....




ekcely mas jd SU utk group niyh...segala program yg berlangsung kami kne wat yg terbaik..n semua nya d nilai oleh pensyarah..pd pndpt mas lah kan..program ni sgt2 bagus......n mas harap2 sgt lps2 ni KPM & IPG akan wajibkan subjek PDK ni utk yg bukan opsyen...sbb kalo utk opsyen lain mcm pendidikan islam ke, math, sains n lain2...nnti diorg leh pelbagaikan pengalaman..tmbh ilmu pengetahuan n dapat kesedaran psl OKU.... semua org perlu ada kesedaran psl OKu niyh..kasihan lah mereka ye....:)

slmt bertemu kembali utk entry akan dtg....salam....(^^,)


0 anak murid kena cubit Links to this post

Monday, October 18, 2010

kronologi wajah! *kronolgi kah???*

...salam...http://www.emocutez.com
entry ringkas, x de ape input juz nk mintak pendapat korg..
ok x pic yg aku edit ni..ke xde pape perubahan...huhu..maklum la kan..kanak-kanak baru belajar, nk pakai adobe photoshop xde software, pakai picnic jek..huu... tp kalo korg nk bg software kat sy pon leh gak..hehe...saksikan gmbr nye!

http://www.emocutez.com
...sebelum...



================================================

http://www.emocutez.com
...selepas...



ok ke x?? baik korg ckp..huhu.. *nada ugutan* http://www.emocutez.com
3 anak murid kena cubit Links to this post

Thursday, October 14, 2010

u all...nk mintk pndpt..please...huu...

assalamualaikum...http://www.emocutez.com

salam...etry kali ni kira mcm luahan perasaan mas...kpda pmbca setia blog mas akan taw stiap entry yg mas post...mas pnah cite b4 niyh mas ade pakai tia amilia...then muke mas pon elok...after 2 bln leih mas pakai..alhamdulillah sgt2 menjadik muke niyh...tbe2 ade sorg mmbr blogger niyh bgtau yg tia amilia ni ade ade bhn kimia, x de kllsn KKM n bleh sbb kan kanser..dlm tempoh terdekat xkn nmpk..then ble dh tua nnti baru tau...so mas serba slh jugak nk pakai lagi ke x....mas nk mintak pndpt korg...x tau nk pakai produk mane niyh yg ok 4 acne skin mcm mas....tlg ye....

kalo korg nk tau psl bahan kimia tersebut leh tgk kat link niyh...KLIK SINI

ni antra produk yg kwn2 mas pnah suggest kan kat mas...tp x tau la mane yg ok...kalo korg ade suggestion laen..silakan..mas trime pndpt korg k....*hrp2 produk x terlampau mhl, kalo mhl pon at least thn 3-4 bulan*...kalo pengguna produk2 kat bwh ni ade pglmn..tlg share ye.... tqvm! =)

1) SIMPLY SITI



2) BIOESSENCE TANAKA WHITE



3) CLINIQUE



ok...stkt nie je entry..hrp kwn2 dpt tlg mas.... http://www.emocutez.com
14 anak murid kena cubit Links to this post

Tuesday, October 12, 2010

geng2 PDK Peringat

sambungan dari entry semalam...hehe..entry kali ni memperkenalkan geng2 PDK Peringat yg telah bertungkus lumus & berbakti utk OKU.... :)

ini kenangan kami......







ini lah bbrpa gmbr yg ade.... byk lg gmbr tp mls nk upload...haha...!!! (^^,)
3 anak murid kena cubit Links to this post

Monday, October 11, 2010

makan pecah pewot..!! *kredit kpd geng2 PDK Peringat*

assalamualaikum...entry kali ni juz nk story sket yg tepat jam 9.30 aku & kwn2 berada di FOOD VILAGE..jalan panji, Kota Bharu, klntn.....mlm ni adalah mlm dimana geng2 PDK Peringat makan sampai rase nk muntah balik..hahahaha...byk tue kami melantak.....*yg sebetui2nya aku alergic seafood...tp sbb mlm ni pny psl..aku hentam gak la...*

ni antra gmbr2 aku smpat amik..kalo ade nk tgk lg leh tgk kat fb...*tu pon kalo en cameraman dh upload lah... * hehehehe.....(^^,)








pic yg ni ade nur2 dr flash nfon miss ekin K850i..hehehe...


pic nie tnpa flash..hehe..nmpk gelap...





2 gmbr kat ats ni gmbr ngade2...tyme kat PDK Peringat...hehehe...2 baju kitorg mase Majlis Lambaian Kasih... (^^,)

ok..sekian sahaja entri kali ini...papai sume..camat mlm!!! :)
0 anak murid kena cubit Links to this post
 

dunia.ku.dunia.cikgu Copyright © 2010 Designed by CikMas