Friday, April 26, 2013

Cute Oreo Balls Recipe



Hai  everybody... and assalamualaikum :)


Kali ni nak kongsikan satu resipi yang sangatlah ringkas dan best. Tengah-tengah melayan facebook tiba-tiba saya jumpa Resipi Oreo Balls yang sempoii...sesiapa sahaja boleh sangat-sangat nak buat. Hohooo...Maklumlah saya memang pencinta coklat yang tegar...Jadi, ini kalilah!! Hehe... Terima kasih tak terhingga untuk beliau diluar sana yang kongsikan resipi ni. Memang sangat menceriakan hujung minggu saya!! Yeah!! 



Klik gambar untuk membesarkan perut! :P



Ok... semua dah nampak gambar gedabak dekat atas tu kan... Jom kita belajar bagaimana cara untuk buat Oreo Balls yang sangatlah comel ni... 

Hanya menggunakan 3 bahan sahaja, korang boleh sangat buat walaupun malas ok! ajar anak-anak, kakak, adik, emak, abang atau pun suami korang...bagus kan!




EASY UNLESS YOU ARE LAZY!

"These are very addictive & melt in your mouth!!"


Ingredients : 

1 package  Oreo Cookies

1 block cream cheese, softened
1 pack Cooking Chocolate (Hershey's Semi sweet chocolate chips the best)


5 simple steps :
1. Place Oreo Cookies in a bag/blender and smash/blend until it is the consistency of dirt.

2. Mix the softened cream cheese into the smashed oreos.
3. Roll the mixture into balls.
4. Melt chocolate in the microwave.
5. Cover balls in chocolate then leave to set in the fridge


ok, dah siapkan...selamat makan dan selamat mencuba! :)


Categories , 0 anak murid kena cubit Links to this post

TIPS CANTIK : MYRACLES BEAUTY - SUPER DEALER LEDANG, JOHOR


Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Semoga semua baik-baik sahaja. Kali ini saya nak kongsikan dengan pembaca-pembaca sekalian dengan satu produk untuk pemulihan kulit bermasalah. Ops, bukan bermasalah je, produk ni bagus untuk kulit yang sihat. Jadi boleh sama-sama guna, lelaki dan perempuan, dewasa, tua atau kanak-kanak. Sesuai untuk semua jenis kulit... :)

MYRACLES BEAUTY 



Adalah produk yang terhangat di pasaran sekarang.  Setakat ni saya adalah pengguna tegar dan juga Super Dealer Myracles Beauty di Batu Pahat, Johor. Myracles Beauty adalah produk yang dijamin halal dan kandungnnya adalah 100% bahan semulajadi. Ia dirumus sempurna dari Pure Marine Collagen (Rumpai Laut Asli), Ekstrak Buah Delima, pati daun Lidah Buaya dan Sarang Burung Walit. Yang Paling penting sekali ia mengandungi Oksigen Water yang akan  membantu kulit kita menegang dan sekaligus melembutkan dan menaikkan seri wajah kita tanpa perlu menggunakan pelbagai jenis krim, toner, pelembap atau sebagainya. 


KHASIAT MYRACLES BEAUTY : 



TESTIMONI BERJAYA : 





Testimoni dari saya sendiri (Kisah Benar) : 

Saya mengalami masalah kulit sejak sebelum berkahwin. Anggaran dalam 4 tahun. Sewaktu Majlis perkahwinan saya, saya telah menggunakan pelbagai jenis make up yang diuruskan oleh Mak Andam. Oleh sebab saya memiliki kulit yang agak sensitif, muka saya telah menjadi gatal, banyak timbul jerawat bernanah dan kelihatan kemerah-merahan apabila terkena panas. Saya mula rasa terkilan apabila ramai rakan sekerja mula menegur kenapa kulit saya semakin teruk selepas berkahwin. Namun setelah saya diperkenalkan oleh seseorang dengan produk Myracles BEauty ini, kulit saya tidak lagi sensitif dan jerawat bernanah seperti sebelum ini mula mengecut dan muka saya tidak lagi kusam.  

Apa yang boleh saya katakan disi adalah, produk ini ringkas dan fleksibel dimana saya sendiri tidak perlu kemana-mana membawa krim siang, krim malam, toner, pelembap, sunblock, foundation dan sebagainya. Hasil penggunaan saya kini, wajah saya semakin pulih dan tidak lagi sunburn seperti dahulu.


Categories , 0 anak murid kena cubit Links to this post
 

dunia.ku.dunia.cikgu Copyright © 2010 Designed by CikMas