Friday, August 27, 2010

aduhai la guru pelatih IPG....


....INSTITUT PENDIDIKAN GURU....

http://www.emocutez.comassalamualaikum kwn2....dh xde topik kali ni aku nk borak...just cume teringat 1 perkara di mana lectrr aku ade mmbuat soal jwb n tny pendpt kita tntg keluaran guru2 pelatih dr IPG...erm...korg rase cm mane...??? sebelum aku olah topik ni lebih jauh...http://www.emocutez.comaku rase mcm guru2 platih IPG ni ade 2 ketegori.....

YANG OK/ BAGUS.....http://www.emocutez.com

ni lectrr aku ade ckp...die kate kbykn stdnt IPG (PISMP) lebih berkeliber berbanding unit lain...means kalo tyme praktikum..ramailah guru-guru n warga sek amat mengakui akan positifnya perkara ini.....mgkin dari segi inteleknya, aktif koko, kesediaan mengajar , buku RPH & BBM yg gempak2, personaliti, sahsiah dsb......


YANG TAK OK/BAGUS....http://www.emocutez.com

haaa...yg ni aku pon dgr dr komen2 beberapa org profesional d mana golongan yg kureng ni biasenye x menunjukkan langsung ciri2 seorang guru..... terutamanya dr segi sahsiah dan personaliti sebagai seorg guru pelatih.....
ia dapat di lihat lagi apabila ada d klgn guru pelatih yg buat style mcm artis ketika dlm kampus...http://www.emocutez.comhuuu.... em....sama2 lah kita renung2kan...

apapun guru pelatih yg wujud di IPG...yg utama ialah mereka perlulah menjaga pointer agar mereka tidak kecundang..http://www.emocutez.com..lagi 1...seorang guru pelatih haruslah mempunyai personaliti menarik, bijak mengawal situasi bilik dtrjah, berdedikasi, yakin diri, penyayang, penyabar dan sebagainya.....

ok..stkt ni jek la entry yg x brape nk isu sgt2..hehehe... :)


pesanan penaja :


sebaiknya KPM perlu buat 1 lagi ujian semasa bakal guru pelatih di interview selain dr ujian insak...ujian yg perlu ialah... UJIAN SAHSIAH (KEROHANIAN) & UJIAN PERSONALITI GURU...


renung2kan....http://www.emocutez.com

3 anak murid kena cubit:

haidan on 6:20 AM, August 27, 2010 said... BALAS

hye.. mas dr ipg mane?

♥..permysuri_hati..♥ on 6:33 PM, August 27, 2010 said... BALAS

mas dr IPG kota bharu yang.... :)

ahsfantasy24 on 12:01 AM, August 30, 2010 said... BALAS

yep stuju..
ad yg msuk ipg,
tp blagak mcm artis n model..

jiwa dan minda terjajah,
na'uzubillah..

 

dunia.ku.dunia.cikgu Copyright © 2010 Designed by CikMas