Thursday, December 23, 2010

ini sikap masyarakat kita..paku dulang paku serpih..mengata orang dia yang lebih!!

situasi 1 : mengata dulang paku serpih..mengata orang dia yang lebih!!

Jangan mengata anak orang LIAR jika anak sendiri belum remaja.
Jangan mengata anak orang TAK SOPAN jika tak kenal anak sendiri.
Jangan mengata anak orang SEKSI jika tak pernah melihat anak sendiri di IPT.
Jangan mengata anak orang MALAS jika anak sendiri pon tak berjaya.
Jangan ingat anak sendiri SINGLE jika mereka tak kenalkan kekasih.
Jangan mengata anak orang MELAMPAU jika tak ada FACEBOOK mereka!!!

situasi 2 : bagai tikus membaiki labu

...dlm Keguruan, ade insan yg tak bagus, dlm Kejuruteraan ada, dlm Perubatan juga ada, dlm Kejururawatan, dlm Perniagaan, dlm Kewartawanan, malah dlm negara, dlm dunia, sentiasa ade insan yg tak dpt dikawal, tapi knape kesilapan guru selalu dibangkitkan? gaji kami tak seTINGGI anda, name kami juga tak seMEGAH anda, jadi kami tak pernah menggugat kedudukan anda. so plis, let us do our job..!!!


situasi 3 : kaduk naik junjung

jangan menghina rezeki yang Allah beri..kelak kamu pasti di hina Allah taala! kami sebagai pendidik tak perlu hina kami..kami jalan amanah Allah...jangan pandang kami seperti semut, bila masa kamu mahu memijaknya, kamu akan pijak sampai mati....tidak!! aku! aku tak kan izin kan kau campurkan sikap hasad dengki kau dengan bisikan syaitan nirrojim...

p/s : Allah maha mengetahui, Allah maha pengasih..siplah kamu di padang mahsyar!

kredit : anis huda

Categories

11 anak murid kena cubit:

Miza Yusof on 5:57 AM, December 23, 2010 said... BALAS

betul tu. miza sokong. kata-kata ini sangat bermakna.

Ain Zulaikha on 6:06 AM, December 23, 2010 said... BALAS

gajah dalam rumah pun tak nampak.. inikan semut laju je nampak.. betul tak? hehehe

misz Canthek! on 6:16 AM, December 23, 2010 said... BALAS

posting mne???

♥..cik_mas..♥ on 6:17 AM, December 23, 2010 said... BALAS

@Ain Zulaikha

yup dear..ni la msyarakat kita!! :)

♥..cik_mas..♥ on 6:18 AM, December 23, 2010 said... BALAS

@Miza Yusof

thnks :)

shah noor on 6:49 AM, December 23, 2010 said... BALAS

btul2......
penat gak bla pkiq pa yg owg ckp.Law blik kg 2 da ja la bnyik2 yg bst2.serabut gan pgai owg jnis mcm ni

k-artz chasez on 6:50 AM, December 23, 2010 said... BALAS

suka ayat dekat part ipt tu mohon share ayat itu untuk buat status f/b

♥..cik_mas..♥ on 6:55 AM, December 23, 2010 said... BALAS

@k-artz chasez

boleh je..cik mas pon amik post dr fb seorg kwn.. :)
sudah minta izin dia....

♥..cik_mas..♥ on 6:55 AM, December 23, 2010 said... BALAS

@shah noor

jadi cikgu kne byk sbr... =.=

ijatnuar87 on 9:50 AM, December 23, 2010 said... BALAS

hehehe...ayat yang panas nih...ader kes lagi ker?nak tlg sembur gak nih...heheheh

iszieylyanziy on 4:58 PM, December 23, 2010 said... BALAS

sokong sangat2 lah,,ada makcik tu mngata ank orang lebih,,ank sndri sosial glew kt luar sne die xtao,,

 

dunia.ku.dunia.cikgu Copyright © 2010 Designed by CikMas