Thursday, December 23, 2010

CONTEST NAK MENANG HEADER DAN BLOG MAKEOVER!



kali ni cik mas bersemangat untuk join contest dr blog sri... KLIK SINI ...dia sangat kreatif orang nya...juga seorang yang pemurah sebab sudi anjurkan contest ni...hadiah-hadiah juga mantop... lagipun kalo tempah tamplate dan header 1 set untuk blog..mau juga dalam RM80- RM100... so apa salah mencuba nasib ye takk?? berikut adalah sebab kenapa cik mas perlu menang header dan blog makeover dari blog http://cicakdanlelabah.blogspot.com


tidak dinafikan..kekuatan sesebuah blog adalah dari gaya penulisan seseorang blogger..cuba anda bayangkan, seorang blogger ada gaya penulisan menarik dan luar biasa, tapi blog kucar kacir macam baru lepas perang dunia ke 2....bagaimana? adakah readers akan laju klik pada butang X di penjuru skrin?

tapi sebaliknya, blog menarik, kemas, teratur..tetapi gaya penulisan pula suam-suam kuku...ini adalah caranya, dimana bila ada readers yg datang blog dan puji akan kekemasan blognya,...mestila rasa confident dan akan tingkatkan gaya penulisan secara tidak langsung dan dengan harapan readers akan kekal dan setia dengan penulisannya....

bila tamplate blog serabai penu sawang, segala widget semua dan bubuh...pastu loading pula lambat..tak ke buat owner blog stress plus laptop hang! dah tu bila stress mana pulak masanya nak ceria dan memberi senyuman kepada pembaca..ye tak? *tetiba bg senyuman lak ek*

setiap owner blog mahukan blog lain dari yang lain dan....contoh terdekat...melalui tamplate ni lah kita dapat beza antara satu blog dengan blog lain...contoh, blog lelaki tamplate lebih ringkas dan kemas...tamplate blog perempuan pula lebih kepada hiasan dan widget..tamplate blogshop pula mestila yg mesra pelanggan sebab senang la nnti pembeli nak membeli di kedainya....tidak begitu? tapi kalo ada blog lelaki, tamplate keliling color pink...apakah??? *musykil disitu*

blog kemas menarik hati da bom! memang confirm ramai follower dan readers...berduyun-duyun adik abang akak puji "wah...cantik nya belog. kemas nya, buat kan boleh?"
cuba tanya tengok sapa yg suka baca blog yang tak kemas dan berat ye tak? cik mas sediri mmg out awal-awal dah...bila mana tamplate dan header menarik ni akan buat mata pembaca sedap memandang.....tak de la sakit sini sana..kang kesudahan juling pula readers blog korg!

SIAP SUDAHHHHH....!!!

cik mas tag : cik diana & ijatnuar




[mencapub d akhir entry]
cik mas kata : pastikan blogger lain tahu kewujudan anda di dunia blog ni...jangan tuleh entry syok sendiri

4 anak murid kena cubit:

tomatokering :) on 5:02 PM, December 23, 2010 said... BALAS

gudluk cik mas XD

♥..cik_mas..♥ on 6:12 PM, December 23, 2010 said... BALAS

@tomatokering :)

thanks dear.... :)

Cik Diana on 6:35 PM, December 23, 2010 said... BALAS

thanks cik mas.. Of cOz akn jOin.. ;)

sri on 8:44 PM, December 23, 2010 said... BALAS

thanks for joining cik mas!!!! comel nye entry nih!! siap ada gambar2 lagi.. hehe good luck! :D

 

dunia.ku.dunia.cikgu Copyright © 2010 Designed by CikMas