Friday, December 3, 2010

Segmen Ben Ashaari : Blog yer.. bukan block!

image

  • Usia anda berblog
since 20 April 2010....
  • Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog
    tade sape2 yg pengaruh pon, cikmas yg mempengaruhi diri sendiri tak memasal.. cikmas suke bnda baru, suka explore perkara yg cikmas tak penah tau..kalo dlu sape2 penah dtg blog cikmas *time follower baru 10 org* mmg cikai tahap dewa naga lah, tak mcm blog skg, pink + femenin terlampau! mybe tu sbb tak byk follower cikmas dr kalangan lelaki...
  • Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog
    entah lah..tak pasti plak...yg penting cikmas mmg dh tau blog tuh lebih kurang mcm medium penyampaian maklumat..mmg dh set dlm kepala sejak dr dlm perut ibu.. :P
  • Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..
    cara penyampaian mereka yang bersahaja buat cikmas 'jatuh hati'..ewahhh..
    -BEN ASHAARI
    -HANIS ZALIKHA
    -IRINE NADIA
    -CIK EPAL
  • Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT
    'lebih kurang mcm diary gak lah, tuleh pe jek nk tuleh'
  • Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?
    dulu....blog buat cikmas lupa sekejap diri cikmas...kadang2 tuh bila ngadap laptop, baca blog org, duk tengok itu ini smpai tidur lewat, bangun lewat, solat pon lewat, mak panggil pon mcm tak bape dengor...hah! ni kira mcm melaghokan diri gak lah....*tanpa segan silu*
    tapi.....lame kelamaan cikmas dapat gaklah sesuaikan diri uruskan masa bila nk berblog & jalankan rutin harian sebagai hamba Allah & keluarga... dh makin matang kan...
    lagi! blog ni wat cikmas kurang hidap stress & migrain...dlu mmg slalu sgt migrain..mybe sbb pe yg berlaku dlm hidup cik mas buat cik mas tertekan...banyak bnda nak difikirkan as a teacher to be..tp sejak ada blog, mcm2 cikmas luahkan..so kurang dh migrain...sumpah! tak tipu!


9 anak murid kena cubit:

Miss Miela on 5:24 AM, December 03, 2010 said... BALAS

:)...best!!

♥..cik_mas..♥ on 5:34 AM, December 03, 2010 said... BALAS

miela : tang mana best 2..hahaha :)

echah mashuri on 5:41 AM, December 03, 2010 said... BALAS

wahhh...nanti cik mas kimsalam kat bro ben..haha..mcmlh dia kenal kite.;p

puteri cahaya. on 6:03 AM, December 03, 2010 said... BALAS

salam kenal. singgah blog pu3 juga http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/blog-oh-blog.html

♥..cik_mas..♥ on 6:10 AM, December 03, 2010 said... BALAS

puteri cahaya :

salam kenal ..:)

♥-- emieysandra --♥ on 6:15 AM, December 03, 2010 said... BALAS

best sgmen ni, cik mas study ipg mne? ;)

♥..cik_mas..♥ on 7:02 AM, December 03, 2010 said... BALAS

echah mashuri :

cikmas tak knl sgt bro ben..just as a blogger jek..tp beliau mmg terbaik.. :)

♥..cik_mas..♥ on 7:03 AM, December 03, 2010 said... BALAS

♥-- emieysandra --♥ :

jom la join segmen niyh...hehehe...cikmas stdy IPG kota bharu kelantan... emy ipg jugak ke?? :)

Tomato Gurl's Life on 8:37 AM, December 03, 2010 said... BALAS

menarik..ben ni xpernah kering idea..berlambak segmen dia buat..btw nice entry dear :)

p/s; seminggu cik tom tak online..skang sesi balas jejak entry+komen :)

 

dunia.ku.dunia.cikgu Copyright © 2010 Designed by CikMas