Friday, August 27, 2010

aduhai la guru pelatih IPG....


....INSTITUT PENDIDIKAN GURU....

http://www.emocutez.comassalamualaikum kwn2....dh xde topik kali ni aku nk borak...just cume teringat 1 perkara di mana lectrr aku ade mmbuat soal jwb n tny pendpt kita tntg keluaran guru2 pelatih dr IPG...erm...korg rase cm mane...??? sebelum aku olah topik ni lebih jauh...http://www.emocutez.comaku rase mcm guru2 platih IPG ni ade 2 ketegori.....

YANG OK/ BAGUS.....http://www.emocutez.com

ni lectrr aku ade ckp...die kate kbykn stdnt IPG (PISMP) lebih berkeliber berbanding unit lain...means kalo tyme praktikum..ramailah guru-guru n warga sek amat mengakui akan positifnya perkara ini.....mgkin dari segi inteleknya, aktif koko, kesediaan mengajar , buku RPH & BBM yg gempak2, personaliti, sahsiah dsb......


YANG TAK OK/BAGUS....http://www.emocutez.com

haaa...yg ni aku pon dgr dr komen2 beberapa org profesional d mana golongan yg kureng ni biasenye x menunjukkan langsung ciri2 seorang guru..... terutamanya dr segi sahsiah dan personaliti sebagai seorg guru pelatih.....
ia dapat di lihat lagi apabila ada d klgn guru pelatih yg buat style mcm artis ketika dlm kampus...http://www.emocutez.comhuuu.... em....sama2 lah kita renung2kan...

apapun guru pelatih yg wujud di IPG...yg utama ialah mereka perlulah menjaga pointer agar mereka tidak kecundang..http://www.emocutez.com..lagi 1...seorang guru pelatih haruslah mempunyai personaliti menarik, bijak mengawal situasi bilik dtrjah, berdedikasi, yakin diri, penyayang, penyabar dan sebagainya.....

ok..stkt ni jek la entry yg x brape nk isu sgt2..hehehe... :)


pesanan penaja :


sebaiknya KPM perlu buat 1 lagi ujian semasa bakal guru pelatih di interview selain dr ujian insak...ujian yg perlu ialah... UJIAN SAHSIAH (KEROHANIAN) & UJIAN PERSONALITI GURU...


renung2kan....http://www.emocutez.com
3 anak murid kena cubit Links to this post

Sunday, August 22, 2010

tips nak hilangkan parut dan tggkn kulit muka!

selamat kembali kwn2....

ok kwn2...MyEm0.Comkali ni mas nk share kat kwn2 cm ne lah carenye nak kurangkan sekaligus nk buang kesan parut jerawat degil yg kat muka... ok, mas mmg akui muke mas x bersih, x tegang, kusam, berjerawat n segala bagai lah kan..hehehe..bukan x bersyukur ke pe..mas ade resdung n mcm2 dh mas pakai...tp yg ok stkt ialah TOMATO....MyEm0.Comsemulajadi lagikan...murah n mudah d dapati d kedai2...terutama bila korg teman mak korg g beli ikan kat psr...korg p lah kedai makcik jual sayur..ckp "makcik nk beli tomato 3 rggt"...haaa....3 hengget lagi kaw....mmg 3 mggu baru nak habis....ngee~~



ok....cara2 nk pakai TOMATO ni...MyEm0.Com

1. basuh muka..basuh tomato

2. korang belah tomato kepada 4...

3. lpas 2 korang sapu tomato 2 terus ke muka tanpa rase was...kalo ade la biji2 tomato 2 terlekat kat muke...korang biarkan je...

4. tggu sehingga 30 minit..

5. bilas kesan tomato d muka 2 dgn air bersih...

6. lihat wajah anda d cermin ade perbezaan x?? hehe...

ok la...2 jek kot...simple...MyEm0.Comni mas punye pengalaman sendiri n pengalaman cikgu tempat mas prktikum..mmg licin gler muke die skg...
Categories , 4 anak murid kena cubit Links to this post
 

dunia.ku.dunia.cikgu Copyright © 2010 Designed by CikMas