Thursday, July 14, 2011

SF BEAUTY : PRODUK KECANTIKAN




Assalamualaikum. Korang semua pernah tak dengar produk SF Beauty? Produk yang tiada dalam pasaran. Hanya dijual dari orang perseorangan. Dan rata-rata orang yang memakainya memberitahu pada aku kesan positifnya. Wajah lebih cerah dan berseri. Dan tak lari juga ada yang bagi kesan negatif, muka jadi gatal-gatal hingga jadi ruam yang teruk. Aku cuma nak tanya adakah produk di dalam gambar-gambar di bawah ni original ataupun tiruan?




ini kotak sabun, sabunnya warna kuning cair-oren cair, bentuknya bulat


kotak sabun dari bahagian belakang




set krim malam dan siang



ni set sepenuhnya, sabun, krim malam dan siang (3 in 1)



Yang menjadi kemusykilan aku sekarang, produk ni tak ada cop Kementerian Kesihatan Malaysia termasuklah dikotak atau di bekas sekalipun. Lagi satu lepas aku review blog orang lain dan dapatkan testimoni dari penggunanya, beliau beritahu produk yang ada pada nya tu ada cop KKM dan bekasnya pun lain dari bekas yang aku tunjuk ni.

Yang berminat nak pakai produk ni boleh contact mamaikin / boleh jugak baca testimoni beliau: KLIK SINI

*Sesiapa boleh jawab persoalan ni. Dipersilakan ya :)





10 anak murid kena cubit:

ikatankasihku on 9:54 PM, July 14, 2011 said... BALAS

saya dah baca entry awak ni..tapi sf ni memang bukan yg macam sy jual..packing dia lain.boleh tgk dekat blog sy entry yg terkini psl SF BEAUTY ni..awak beli kat mane?dekat siapa?

www.mamaikin-ikatankasihku.blogspot.com

belog|amiyo on 4:04 AM, July 15, 2011 said... BALAS

ah cikgu. meniaga plak ke sekarang? :P

cik mas on 6:03 AM, July 15, 2011 said... BALAS

@belog|amiyo
ni mesti baca entry tak habis. haha. bukan niaga lah. cuma nak pastika produk tu asli atau tiruan je.. sebab kwn2 ramai terkena

mYsH0p on 8:31 PM, July 15, 2011 said... BALAS

salam cik mas,

itu mmg betul sf beauty..packaging terbaru.sy pun jual sf beauty dan mmg mcm ni..cuma yg sy jual ada kkm no..tp kkm tu mcm label dia tampal kat kotak..sb sf beauty ni br jer dpt kkm aproval..so that y la dia tampal mcm label..sy amik terus dari owner produk ni dan mmg dah tgk segala bukti jualan dr mula thn 2007 hingga skrg...dn utk pngetahuan cik mas, sf beauty ada 2 cwgn yg satu di selangor satu dikelantan..dan ownernya adalah adik beradik...

pasal cik mas pakai tp tak jadi tu sy pun takleh nk jawab sb majoriti customer pakai Alhamdulillah...dan owner nya siap buat pulangkan balik wang sekiranya tak berpuas hati...

bila pakai sf beauty ni sy suggest akak stop dulu benda lain2 maksudnya kosmetik lain..just teruskan ngn sf beauty saja..dan jika ruam akak berlarutan, akak stop pakai cream mlm...teruskan dgn sabun dan cream siang saja...

utk info seterusnya akak leh email sy atau sms sy..

tq kak .

Anonymous said... BALAS

produk yg dlm gmba ni mmg btol produk yg sy juai... ni bkn produk tiruan... persoalan saudari mngenai label kementerian, sebelum ni produk ni dlm proses untuk dptkan kelulusan kementerian... sbb 2 stiker x dlekatkan... tp skung, kementerian telah dluluskan... kotak yg saudari terima kotak yg ori tp sebelum diluluskan.... ble kementerian luluskan bru kotak baru siap ngn lebel kuar... kotak yg saudari terima adlh kotak sblum kementerian luluskan sbb dlm proses kelulusan..

.::: Princess MOMOY :::. on 12:14 AM, June 28, 2012 said... BALAS

nak tgk rupa krim tu dan sabun tu mcm mana teskturnya

Anonymous said... BALAS

Sy mmg guna sf skrg ni..dah nak habis pkai dah..mak yang syorkan sbb balik u muke gelap sbb aktif n x tak jaga muka..sminggu pkai muka amat mengelupas..malu gile nk kluar rumah dahla time tu amik kje part time masa cuti sem..skrg dah nk habis krim malam..kulit seyes licin.. kluar pun dah tak pkai krim.. sbb kulit licin n cerah..

eida on 12:54 AM, December 13, 2012 said... BALAS

Assalamualaikum, cikgu.
Saya dah pakai dua2 set yang lama dan yang baharu. Saya dah pastikan dengan ownernya di Kelantan. Katanya dua2 ori cuma pakaging berbeza sebab yang cikgu pamerkan tu yang baharu. Tentang masalah memang ada. Kalau kita jual kat kawan tolong maklumkan tentang kesannya dan apa yang patut dilakukan. Jangan main jual je.

Anonymous said... BALAS

Sf beuty mmg bkesan.kalah sk ll yg mhal sribu lbh.knpalh x knal ngan sf beuty awal2.skrg dh x lyn produk pasarya yg ada mcm kt mjlh cosmopolitn,dlm iklan tv and whatever.

Hanis Nasir on 11:38 PM, March 27, 2013 said... BALAS

Ade pngelupasan gak ka klu guna produk ni..

 

dunia.ku.dunia.cikgu Copyright © 2010 Designed by CikMas